Certina og Sea Turtle Conservancy: Sammen under skilpaddens tegn

Certina har alltid følt seg hjemme i vannet. Som et resultat anser urmakeren det som spesielt viktig å gi noe tilbake til denne utømmelige inspirasjonskilden. Siden 2017 har Certina, ved å støtte den ideelle organisasjonen Sea Turtle Conservancy (STC), viet seg til å beskytte sjøskilpadder og deres naturlige habitater – i et partnerskap hvor medlemmene har mye til felles.

Beskytte en hel art

Siden 1959 har STC i Florida jobbet for å sikre overlevelsen til sjøskilpadder. Organisasjonens arbeid er like betydningsfullt som det er mangfoldig, og involverer forskningsprogrammer og offentlige informasjonskampanjer, samt spesifikke tiltak som tas for å hjelpe sårede eller truede dyr. Certina gir ikke bare økonomisk støtte til disse innsatsene, men som en engasjert partner bidrar de til å oppnå større synlighet. Merket produserer informasjonsvideoer og innhold om STCs prosjekter, for eksempel, og distribuerer dem gjennom sitt internasjonale nettverk. Certina organiserer også felles pressearrangementer og bruker spesielle reklamemateriell for å integrere partneren i sin tilstedeværelse ved salgssteder over hele verden.

Etablere en varig arv

Certina lar seg aldri slutte å bli inspirert av organisasjonens utrettelige engasjement, og i 2022 har urmakeren viet en spesiell modell til dette: DS Super PH500M Sea Turtle Conservancy kombinerer Certinas ekspertise med STCs varige mål i en bemerkelsesverdig dykkerklokke med et utsøkt vintage-utseende. En del av inntektene fra salget går til STC. Videre streber urmakeren alltid etter å finne nye, bærekraftige materialer og teknologier for produktene sine. Blant disse er stropper laget av #tide ocean material®, et tekstil laget av plastavfall som er fisket fra havet, samt miljøvennlig emballasje laget helt av resirkulerbare materialer.

Tour de Turtles

Tour de Turtles er et årlig online arrangement der STC tilbyr publikum eksklusiv innsikt i migrasjonen til sjøskilpaddene. Satellitteknologi gjør det mulig for alle med en nettleser å følge i sanntid ruten tatt av sjøskilpaddene som er merket. Tour de Turtles måler den totale avstanden tilbakelagt over flere uker av hver sjøskilpadde som deltar i konkurransen, og deretter kunngjøres en «vinner». Certina er særlig beæret over å delta i denne begivenheten, ikke bare som en støttespiller, men også som sponsor av en av sjøskilpaddene som konkurrerer i løpet. Hensikten med Touren, som er en viktig del av STCs program, er å rette oppmerksomheten mot truslene som sjøskilpaddene står overfor og å oppfordre til økt bevissthet om ansvaret for å beskytte deres naturlige habitater.

Et felles mål

Forbindelsen mellom Certina og STC går dypt, og det er gode grunner til det. Sammen med deres felles innsats for å beskytte arter på en hensiktsmessig og aktiv måte, har den sveitsiske klokkeprodusenten tradisjonelt gitt spesiell betydning til skilpadden. Siden lanseringen av Double Security (DS)-konseptet i 1959 har sjøskilpaddesymbolet vært synonymt med maksimal motstandsdyktighet hos Certina. 1959 var også året da STC begynte sitt arbeid i Florida. Siden 2017 har partnerskapet brakt sammen det som hører sammen – en aktiv, langsiktig og pålitelig forpliktelse. Som Certinas credo sier det: Count on me.

Spesialmodeller

Kjøp en Certina Sea Turtle Conservancy spesialmodell og bidra til å beskytte sjøskilpadder og deres naturlige habitater.

Se alle modeller