Certina DS-2 Chronograph Automatic

Den nye kronografen fra Certina er inspirert av et ur som var på høyden av sin tid – bokstavelig talt! Forgjengeren til DS-2 Chronograph Automatic ga bevis på dens fantastiske kvaliteter under en spektakulær ekspedisjon til Mount Everest. Den nye modellen tar med seg denne eventyrlysten inn i det 21. århundre, med et sporty-elegant vintagedesign og silisiumteknologi. På denne måten overføres tradisjonell savoir-faire stilfullt til neste generasjon.

«Jakten på sekunder»: den historiske modellen
DS-2 Chronolympic var spenst og presisjon personifisert. I 1970 vakte det mye oppmerksomhet. Fem modeller fulgte en japansk ekspedisjon til verdens høyeste fjelltopp. Men det er ikke nok. Da de kom tilbake, suste klokken nedover fjellets 2000 meter på ski på Yuichiro Miura sitt håndledd – i hastigheter på opptil 160 km/t. Dette vågale eventyret ble foreviget i en dokumentar som også fikk Oscar: «The Man Who Skied Down Everest» («Sekundjakten»).

En verdig etterfølger: den nye automatiske kronografen DS-2
Den nye DS-2 trenger ikke være redd for å bli sammenlignet med sin berømte forgjenger. Den tonneau-formede kassen i rustfritt stål (43,3 mm x 40,5 mm) med et PDV-belegg i gult gull er direkte inspirert av 1970-tallsmodellen. En grønn urskive med en liten sekundviser klokken 9, en 30-minutters visning klokken 3, en datovisning klokken 6 og en tachymeterskala. Slående gullfargede indekser og visere med Super-LumiNova®-belegg fullfører denne vintage-designen med høy kontrast. Klokken har en brun reim av kuskinn med krokodillemønster. Det er også en modell i rustfritt stål, hvis mørkeblå urskive med hvite, gule og røde detaljer gir litt ekstra farge til utseendet ditt.

Fremtidens mekanikk: Automatisk vikling og silisiumfjær
Inni klokken tikker et urverk som kombinerer klassisk mekanikk og den nyeste teknologien. Det automatiske kaliberet har en gangreserve på 68 timer og en spiralfjær av silisium. Dette innovative, høyteknologiske materialet er ikke bare antimagnetisk og lett, men også korrosjons- og temperaturbestandig. Derfor gir urverket utmerket presisjon og langsiktig pålitelighet – for morgendagens generasjon.